Момиче на име Дингшуан Джоу от Китай, живеещо в  провинция

...
Момиче на име Дингшуан Джоу от Китай, живеещо в  провинция
Коментари Харесай

Респект! 9-годишно момиче носи на гръб 12-годишния си болен брат до училище

Момиче на име Дингшуан Джоу от Китай, живеещо в  провинция Юнан, е единствено на 9 години и на такава невръстна възраст към този момент се грижи за по-големия си брат Дингфу, който е на 12 години.

Още от раждането си момчето страда от дисфункция на крайниците, вследствие на което не може да се движи независимо. Затова сестра му би трябвало да го носи всекидневно до учебно заведение на гърба си. Между другото, Диншуан не счита това за нещо изключително.

„ Винаги ще бъда с него и ще се грижа за него “, споделя Дингшуанг.

Децата посещават централното учебно заведение в региона Хейджиго, който се намира в южен Китай. Те са в един и същи клас. Сестрата оказва помощ на брат си заран с миенето, обличането и по-късно го носи, с цел да посетят уроците.

По пътя за учебно заведение Диншуанг върви горе с брат си на гърба си, минават през доста улици, обаче, те постоянно съумяват да дойдат в точния момент за часовете, даже в случай че времето е неприятно.

Родителите считали, че момчето няма да може да посещава учебното заведение поради болестта си, само че сестра му не желала да гледа по какъв начин той самият си остава у дома, некадърен да учи като всички други деца.

След часовете момичето оказва помощ на брат си с домашните и по-късно пристъпва към домакинските каузи, които в никакъв случай не свършват. Родителите им са инвалиди, тъй че Диншуанг би трябвало да извърши доста отговорности: да мие зеленчуците, да храни свинете, да мие ръце, да готви обеди и вечери за цялото семейство, което се състои от 4 души.

Учителят на децата споделя, че шефът на учебното заведение, щом разбрал за тежкото състояние на семейстото, отделил за децата стая в общежитието, която се намира на 500 метра от учебното заведение. Но децата все пак избират постоянно да се прибират вкъщи, с цел да оказват помощ на родителите си с домашните каузи.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР